پروتکل https چیست و چه تاثیری در امنیت نرم افزار تحت وب قرض الحسنه دارد

8 دقیقه و 56 ثانیه اسفند 13, 1402

HTTPS (پروتکل انتقال ابر متنی ایمن) نسخه ایمن HTTP (پروتکل انتقال ابر متنی) است. HTTP پروتکلی است که برای انتقال داده ها در سراسر وب از طریق مدل سرویس گیرنده-سرور (مرورگر وب-سرور وب) استفاده می شود. HTTPS تمام داده هایی را که بین مرورگر و سرور منتقل می شود با استفاده از یک پروتکل رمز گذاری به نام امنیت لایه ارتباط ها (TLS) که قبل از آن لایه سوکت های امن (SSL) قرار دارد، رمز گذاری می کند.

این رمز گذاری داده ‌ها را تا زمانی که صاحب سایت قفل آن را باز نکند غیرقابل رمزگشایی می ‌کند و به کاربران اجازه می ‌دهد تا داده‌ های حساس مانند رمزهای عبور و سایر اطلاعات شخصی را با خیال راحت و ایمن از طریق اینترنت یا شبکه به اشتراک بگذارند.

HTTPS تنها پس از ایجاد اعتماد بین مرورگر و سرور می تواند یک اتصال رمز گذاری شده و ایمن را راه اندازی کند. اهمیت این اعتماد با معرفی بعدی HTTP Strict Transport Security (HSTS)، یک مکانیسم سیاست امنیتی که وب ‌سایت‌ ها و نرم افزارهای تحت وب را فقط از طریق اتصالات امن قابل دسترسی می‌ کند، برجسته می ‌شود.

پروتکل-https-چیست

تفاوت HTTPS با HTTP

پروتکل HTTPS و HTTP یکسان هستند. تفاوت اصلی این است که پروتکل HTTPS یک لایه رمز گذاری اضافه شده (SSL/TLS) دارد. سایت ها و نرم افزارهای HTTP با دریافت گواهی SSL (که گاهی اوقات گواهی امنیتی یا دیجیتال نامیده می شود) به HTTPS تغییر می کنند. گواهی SSL یک فایل داده کوچک است که از انتقال داده های حساس بین مرورگر وب و وب سرور محافظت می کند.

گواهی SSL این داده ها را با غیرقابل خواندن در طول فرآیند انتقال رمز گذاری می کند. این امر شامل یک کلید عمومی است که به کاربران اجازه می دهد اطلاعات حساس را از مرورگر وب خود به صورت ایمن ارسال کنند. صاحب دامنه یک کلید خصوصی دارد که این اطلاعات را پس از رسیدن به سرور رمزگشایی می کند. این جفت شدن کلید عمومی-خصوصی اتصال ایمن را تضمین می کند.

برای اینکه دامنه ای HTTPS فعال شود، باید یک گواهی SSL از یک مرجع گواهی معتبر (CA) برای آن صادر شود. هنگامی که یک مرورگر سعی می کند از طریق HTTPS با یک سرور متصل شود، بررسی می کند که گواهی SSL با نام دامنه ای که کاربر می خواهد وارد کند از طریق فرآیندی با SSL و TLS مطابقت داشته باشد.

این گواهی حاوی یک امضای دیجیتال از CA برای تأیید اینکه گواهی برای نام دامنه مشخص شده، صادر شده است. هنگامی که مرورگر امضای گواهی را برای ایجاد اعتماد با سرور تأیید کرد، اتصال امن می شود. همه CA های قابل اعتماد به طور خودکار توسط مرورگرها شناسایی می شوند.

با این حال، اتصالات HTTP ایمن نیستند، به خصوص زمانی که از طریق شبکه های Wi-Fi عمومی ایجاد شوند. هر کس می تواند به راحتی ارتباطات موجود در شبکه را با استفاده از نرم افزارهای قابل دسترسی آزاد رهگیری کند. از آنجایی که HTTP از گواهینامه های SSL استفاده نمی کند، هر اطلاعاتی که مرورگر به سرور منتقل می کند به صورت متن ساده رمز گذاری نشده در دسترس است. HTTP همچنین نمی تواند صحت مالک دامنه را تأیید کند زیرا فرآیند تأیید اعتبار را کسب نکرده است.

تاثیر HTTPS بر SEO

تقریباً تمام مزایای HTTPS به سئو گره خورده است:

•    سیگنال رتبه بندی سبک

•    امنیت و حریم خصوصی بهتر

•    حفظ داده های ارجاع شده

•    استفاده از پروتکل های مدرنی که امنیت و سرعت سایت را افزایش می دهند را فعال می کند.

پروتکل-https-چیست

چرا از HTTPS استفاده کنیم؟

HTTPS اکنون پروتکل ارجح برای تمام فعالیت ‌های وب سایت ها و نرم افزارهای تحت وب است، زیرا امن ترین راه برای کاربران جهت محافظت از اطلاعات حساس است.

HTTPS فقط برای وب سایت ها و نرم افزارهای تحت وب که اطلاعات کاربر را درخواست می کنند، مهم نیست. علاوه بر اطلاعاتی که مستقیماً از کاربران ارسال می شود، مهاجمان همچنین می توانند داده های رفتاری و شناسایی اتصالات ناامن را ردیابی کنند.

HTTP مزایایی به جز امنیت داده برای صاحبان نرم افزارهای تحت وب دارد، از جمله بهبود عملکرد و تجربه کاربر.

HTTPS اعتماد کاربران را ایجاد می‌ کند و به آنها اجازه می ‌دهد تا نام دامنه را در برابر گواهی SSL بررسی کنند. از آنجایی که این پروتکل تمام ارتباطات سرویس گیرنده-سرور را از طریق احراز هویت  SSLو TLS رمز گذاری می کند، مهاجمان نمی توانند داده ها را رهگیری کنند، به این معنی که کاربران می توانند با خیال راحت اطلاعات شخصی خود را وارد کنند.

جلب اعتماد کاربران به ویژه برای مشاغل آنلاین مانند سایت ها و نرم افزارهای فروشگاهی های بسیار مهم است. مشتریان نیاز دارند تا مطمئن شوند که جزئیات و اطلاعات پرداخت آنها به خطر نمی افتد. صاحبان نرم افزارهای تحت وب یا سایت ها بدون HTTPS نه تنها حریم خصوصی مشتریان خود را به خطر می اندازند، بلکه شهرت خود را نیز خدشه دار می کنند. مهاجمان می توانند به راحتی از طریق ارتباطات ناامن به اطلاعات مشتری دسترسی پیدا کنند. چنین نقضی می تواند کاربران را از معاملات آتی با این نرم افزارها و سایت ها به دلیل از دست دادن اعتماد، منصرف کند.

از آنجایی که HTTPS به طور گسترده به عنوان پروتکل استاندارد طلایی شناخته می شود، مرورگرها باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشند. برای مثال، گوگل کروم وب‌ سایت‌ های HTTP را پرچم‌ گذاری می ‌کند و موزیلا فایرفاکس اکنون «حالت فقط HTTPS» را ارائه می ‌کند. الگوریتم موتور جستجوی گوگل همچنین وب سایت های HTTP را در نتایج خود به نفع صفحات HTTPS جریمه می کند. بنابراین صاحبان سایت می توانند سئوی خود را با تغییر به HTTPS بهبود ببخشند.

انتشار HTTP/2 (بازبینی پروتکل) در سال 2015 باعث شد که مرورگرها HTTPS را به HTTP ترجیح دهند. HTTP/2 امکان مرور سریع تر وب سایت ها و نرم افزارهای تحت وب و بهبود تجربه کاربری را از طریق طیف وسیعی از ویژگی های جدید فراهم می کند. اکثر مرورگرها اکنون فقط استفاده از HTTP/2 را در صفحات وب که از HTTPS استفاده می کنند مجاز می دانند. این به روز رسانی، صاحبان سایت های HTTP را مجبور می کند تا در صورت تمایل به استفاده از این ویژگی ها، تغییر کاربری دهند.

امنیت نرم افزار تحت وب صندوق قرض الحسنه با HTTPS

از آنجایی که نرم افزارهای تحت وب من جمله نرم افزار صندوق قرض الحسنه گندم اطلاعات حساسی را از کاربران می خواهند، ایمن سازی این نرم افزارها با استفاده از HTTPS ضروری است. همه سازمان های معتبر اهمیت امنیت نرم افزارهای تحت وب را به خوبی می دانند و درک می کنند. قبل از اینکه نرم افزاری با خدمات شخص ثالث پیوند داده شود، باید آن را تأیید کرد.

به عنوان مثال، PayPal و سایر پلتفرم های پرداخت آنلاین از صاحبان نرم افزار های تحت وب برای استفاده از خدمات، گواهی امنیتی می خواهند. ایمن سازی نرم افزارهای تحت وب همچنین اعتبار کاربران را بهبود می بخشد، زیرا می توانند مطمئن باشند که اطلاعات شخصی آنها خصوصی باقی می ماند.

پروتکل-https-چیست

برای فعال کردن HTTPS در نرم افزارهای تحت وب صندوق قرض الحسنه، باید یک گواهی امنیتی از یک مرجع صدور گواهی (CA) دریافت شود. شش نوع گواهی مختلف برای خرید وجود دارد. هر گزینه بسته به سطح اعتبار سنجی مورد نیاز و تعداد دامنه های شما متفاوت است:

1. گواهی اعتبار دامنه (DV): تأیید می کند که نرم افزار تحت وب قبل از صدور گواهی، دامنه را کنترل می کند.

2. گواهی معتبر سازمان (OV): مالکیت نرم افزار تحت وب و سایر جزئیات، به عنوان مثال، نام دامنه، به همراه شهر و کشور مبدا آن را مشخص می کند.

3. گواهی معتبر معتبر (EV): مالک/ها، مکان و وجود قانونی نرم افزار را تأیید می کند.

4. گواهی تک نام: از یک زیر دامنه و نام میزبان محافظت می کند.

5. گواهی Wildcard: از تعداد نامحدودی زیر دامنه ها برای یک دامنه محافظت می کند.

6. گواهینامه های چند دامنه: تا 100 دامنه، زیر دامنه و آدرس IP عمومی را محافظت می کند.

هنگامی که گواهی انتخابی از CA خریداری شد، روی سرور نصب می شود تا HTTPS فعال شود. اکنون اتصال ایمن است.

امنیت بالای HTTPS

HTTPS  به طور موثر برای ایمن کردن اتصالات از طریق رمز گذاری و احراز هویت کار می کند. اتصالات ایمن از یک جفت کلید عمومی و خصوصی استفاده می کنند تا اطمینان حاصل شود که داده های کاربران به طور ایمن بین مرورگر و سرور منتقل می شوند.

HTTPS همچنین به گواهی دیجیتالی نیاز دارد که تأیید کند نام دامنه با صاحبان مربوطه مطابقت دارد. کسب‌ و کارهایی که با حجم زیادی از داده‌ های مشتری سر و کار دارند مانند نرم افزار تحت وب صندوق قرض الحسنه گندم، اغلب گواهینامه جامع ‌تری برای حفظ اعتبار و قابلیت اطمینان ارائه می دهند.

با این وجود، کاربران باید هنگام ورود به هر سایت یا نرم افزاری احتیاط کنند. مهاجمان می توانند تغییر مسیرها را به صفحات مخرب اضافه کنند یا از دامنه های شناخته شده تقلید کنند تا کاربران ناآگاه را فریب دهند.

کاربران باید با بررسی مجدد اینکه URL ها با مقصد مورد نظر مطابقت دارند، مراقب باشند. مراقب باشید که رمز عبور و سایر اطلاعات شخصی خود را کجا وارد می کنید. اگر صفحه پرداخت مشکوک به نظر می رسد، از انجام تراکنش خودداری کنید. کاربران می توانند اعتبار یک وب سایت یا نرم افزار تحت وب را با مشاهده اینکه آیا یک گواهی به روز از یک مرجع مورد اعتماد دارد یا خیر، تأیید کنند. گواهی باید با نمایش نام دامنه صحیح، وب سایت و نرم افزار تحت وب را به طور دقیق شناسایی کند.

امیدواریم با هم بتوانیم مرور وب جهانی را سریعتر و ایمن تر کنیم. طبق آمار 59.4 درصد از وب سایت ها و درصدی از نرم افزارهای تحت وب به طور پیش فرض از HTTPS استفاده می کنند. در مقایسه، گوگل گزارش می دهد که بین 88 تا 99 درصد از زمان مرور در کروم در وب سایت های HTTPS صرف می شود.

.چرا صندوق باید ssl داشته باشد

دلیل ارائه این داده ها این است که اکثریت قریب به اتفاق وب سایت ها و نرم افزارهای تحت وب محبوب با ترافیک قابل توجه قبلاً به HTTPS تغییر مکان داده اند. با این حال، از نظر کیفیت پشتیبانی TLS هنوز چیزهای زیادی وجود دارد. همانطور که در این مقاله یاد گرفته اید، راه اندازی HTTPS با فرآیند مهاجرت به پایان نمی رسد. همگام بودن با روند عملکرد و امنیت و پیاده سازی جدیدترین ویژگی ها به نفع همه کسانی است که کسب و کارشان به نوعی با وب سایت ها و نرم افزارهای تحت وب گره خورده است.

امروزه اکثر سایت ها دارای پروتکل SSL هستند و با تشویق موتورهای جستجو مبنی بر بالاتر رفتن رتبه SEO یکی از معیارهای ارزش گذاری میان سایت ها به شمار می رود. نرم افزارهای تحت وب حتما باید دارای SSL باشند مخصوصا نرم افزارهایی که در حوزه مالی و اطلاعات حساس کار می کنند، با فروش هر نسخه از نرم افزار گندم وب سایت صندوق شما با SSL باز می شود و این خود باعث امن تر شدن صندوق خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با تیم حرفه ای گندم در ارتباط باشید

کارشناسان ما در تیم پشتیبانی گندم آماده‌ی پاسخ‌گویی به سوالات شما عزیزان هستند

دانلود کاتالوگ