3 روش جذاب برای آموزش مسائل مالی به کودکان

4 دقیقه و 19 ثانیه اسفند 14, 1402

هدف ما این نیست که به شما بگوییم آموزش مهارت های پولی و مالی به فرزندان تان چقدر مهم است. مساله مهم تر این است که چطور باید این کار را انجام داد.
صحبت کردن درباره پول برخلاف کمک به یک کودک در یادگیری دوچرخه سواری یا درست کردن ساندویچ کره و مربا، برای ما سخت و نامانوس است. درواقع نظرسنجی ها نشان می دهد صحبت کردن درباره ی مسائل جنسی یا مواد مخدر برای پدرها و مادرها ساده تر است از صحبت کردن درباره مسائل مالی. اما واقعا چرا؟ بسیاری از بزرگسالان تصور می کنند برای مدیریت این مساله به اندازه کافی چیزی نمی دانند اما نتایج تحقیقات حاکی از آن است که والدین مهم ترین و اولین تاثیر را روی رفتار مالی فرزندانشان دارند. برای آموزش به کودکتان از روش های جذاب استفاده کنید.

1_ مهم ترین عادت مالی ما ممکن است به کودکی مان بازگردد بنابراین به فرزندانتان انگیزه ای بدهید تا در کارهای عام المنفعه و خیریه ها حضور داشته باشند. این مفهوم در سن چهار سالگی برای کودکان قابل درک است.

به فرزندتان بگویید که چرا همه ی ما باید کمک کنیم و اینکه حتی مقدار کمی پول هم می تواند برای افراد نیازمند تاثیرگذار باشد. هر مبلغی که کودکتان برای کمک به خیریه کنار گذاشت، شما هم به همان اندازه به آن اضافه کنید. با هم موسسه هایی را پیدا کنید که با مقادیر اندک، کارهای بزرگ انجام می دهند. مثلا کمک به هزینه های درمانی فردی در محله و … .

کیف پول قهوه ای و پول های بیرون زده از جیب آن

2_ می توانید به کودکان 6 ساله و بزرگتر از آن یاد دهید که چطور می توانند کسب درآمد کنند و برای یک بودجه و مبلغ مشخصی برنامه ریزی و آن را اجرا کنند. داشتن این مهارت در زندگی آینده آن ها بسیار ارزشمند خواهد بود.

از اطراف خود شروع کنید. با فرزند خود گشتی در محله بزنید و انواع کسب و کارها را بررسی کنید. با دقت به آن ها نگاه کنید و با پرسیدن سوالات مختلف ذهن کودک تان را هدایت کنید. مثلا وقتی به مغازه ای رسیدید از او بپرسید فروشنده در حال فروش چه چیزی است، اجناس و محصولات را چگونه مرتب، بسته بندی و قفسه بندی کرده است، قیمت اجناس و محصولات چگونه است، از چه مواد اولیه ای تشکیل شده است و … .
به عنوان نمونه به یک قنادی بروید و قیمت انواع کیک ها را بپرسید. به ظاهر و تزیینات آن نیز دقت کنید. حالا چالش شما این است که بررسی کنید آیا کودک شما می توانید همان کیک ها را با قیمت کم تری بپزد؟ لیست مواد اولیه را آماده کنید و به یک فروشگاه بروید تا تک تک مواد اولیه را قیمت کنید. اگر قیمت نهایی کمتر از قیمت قنادی شد، دست به کار شوید و کار پختن کیک ها را شروع کنید تا آن ها را در بازارهای محلی، خیریه ها و میان اقوام و آشنایان به فروش برسانید. اما اگر قیمت تمام شده ی شما بیشتر از قنادی ها شد باید به فکر تهیه مواد اولیه ارزان تر باشید. به سراغ فروشگاه هایی که تخفیف دارند بروید یا از چندین فروشگاه قیمت بگیرید و ارزان ترین آن را خریداری کنید و یا بعضی از مواد را خودتان در منزل با هزینه کم تر آماده کنید. مثلا اگر قرار است از مارمالاد استفاده کنید می توانید آن را بسیار مقرون به صرفه تر نسبت به فروشگاه ها در خانه آماده کنید. اما مراقب کیفیت مواد باشید. مواد اولیه بی کیفیت کار شما را خراب خواهند کرد.

3_ اگر فرزند 7 ساله یا بزرگتر دارید می توانید این بازی را با او راه بیندازید. به این ترتیب که امروز به او مبلغ کمی مثلا 1000 تومان برای پس انداز بدهید. از روز بعد به تعداد هر 1000 تومانی که در پس اندازش دارد به او پول بدهید. یعنی روز دوم که هزار تومان دارد به او یک 1000 تومانی بدهید. روز سوم که دو هزار تومان دارد به او دو 1000 تومانی بدهید. روز چهارم که چهار هزار تومان دارد به او چهار 1000 تومانی بدهید و به همین ترتیب تا روز مشخصی مثلا 10 روز این کار را ادامه دهید. زمان آن بستگی به هدف و برنامه ریزی شما دارد. در این مدت ممکن است او از پس اندازش استفاده کند، پس شما هر روز به همان اندازه ای که او در صندوقش دارد به او پول می دهید.

روش های مختلف و البته جذاب زیادی وجود دارد که به کمک آنها می توانید مفهوم پول و پس انداز را به فرزندانتان بیاموزید. از همه ی فرصت ها برای این کار استفاده کنید. از انواع بازی ها نیز در این راه بهره بگیرید و کودکتان را برای زندگی مالی آینده آماده کنید. اکثر کسانی که در بزرگسالی به افراد ثروتمند تبدیل شده اند، همان هایی هستند که در کودکی و متناسب با سن و سالشان در فعالیت های اقتصادی شرکت داشته اند و ذهنشان در بستر مناسبی رشد کرده است؛ بنابراین از هیچ اقدامی در این راه دریغ نکنید.
بسیاری از همین کودکان در آینده پرچم دار کارهای بزرگی خواهند شد. مانند کسانی که کسب و کاری را آغاز و شرکت، کارخانه یا کارگاهی تاسیس کرده اند. و یا کسانی که اقدام به راه اندازی صندوق قرض الحسنه می کنند. صندوق هایی که با اندک سرمایه ای تاسیس شده اند و اکنون دارای چندین شعبه هستند و گره از مشکلات بسیاری از مردم باز می کنند.
اگر گاهی به فرزندتان در این مسیر سخت گذشت باز هم از هدف خود دست نکشید. آینده ی او در گرو همین آموزش های دوران کودکی اش است. جهت کسب اطلاعات بیشتر سایر مقالات وب سایت گندم را نیز مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با تیم حرفه ای گندم در ارتباط باشید

کارشناسان ما در تیم پشتیبانی گندم آماده‌ی پاسخ‌گویی به سوالات شما عزیزان هستند

دانلود کاتالوگ