ضرب المثل پول،ضرب المثلهایی در مورد پول
ضرب المثل پول در فرهنگ ما بسیار است. بد نیست به چند نمونه از آن اشاره کنیم. به عنوان مثال این دو ضرب المثل که کاملا هم در تضاد با یکدیگرند و آدم نمی داند بالاخره تکلیفش با پول چیست. “پول مثل چرک کف دست است” که این یعنی پول اساسا چیز بی ارزشی است!!! و میاید و می رود و نباید در قید و بند آن بود و “پول را روی مرده بگذارند زنده می شود” که نشان از حیاتی بودن پول و چاره ساز بودنش دارد . خلاصه اینکه آدم نمیداند این موجودی که جان می خرد و می دهد و می گیرد، به به است یا اَه اَه.
یکی از این ضرب المثل ها که نه چندان شیرین است و حتما همه ی ما برای یکبار هم که شده آن را شنیده ایم و حتما با دوباره شنیدنش خاطرات تلخی برایمان زنده می شود این جمله بسیار نغز و پر مغز “پول که علف خرس نیست” است. چه دل ها که با این جمله خون نشد و چه آرزوها و خواهش ها که بر باد نرفت.
اگر گریزی به کودکی مان بزنیم حتما به یاد خواهیم آورد روزهایی را که برای خریدن چیزی پا پیچ والدینمان می شدیم و شاید تنها جمله ای که از آنها می شنیدیم همین ضرب المثل کذایی بود: پول علف خرس نیست که راحت و فراوان دربیاید و به راحتی و بیخودی خرج شود و ما بدون اینکه چیزی از معنی آن بفهمیم به هرچه خرس و علف بود لعنت می فرستادیم.
خوب که نگاه کنیم می بینیم به عنوان یک کودک 5-6 ساله هیچ چیزی از پول نمیدانستیم و هیچ درکی از ارزش آن نداشتیم. تنها چیزی که می دانستیم این بود که دو پول از یک پول بیشتر است که کاش این را هم نمی دانستیم چرا که تنها نتیجه ی این دانستن این بود که به راحتی سرمان کلاه می گذاشتند و هزار تومانی ما را با دو سکه ی 25 تومانی عوض می کردند و ما از همه جا بی خبر، سرمست از این پیروزی می شدیم.
شاید اغراق نباشد که بگوییم بسیاری از مشکلات مالی ما در بزرگسالی به همان دوران برمیگردد. دورانی که باید مفهوم پول و ارزش آن به ما آموزش داده می شد. چگونه پول درآوردن، چگونه پس انداز کردن و مهم تر از اینها چگونه خرج کردن آن، چیزهاییست که کسی با ما در کودکی درباره ی آن صحبت نکرده است.
ضرب المثل” چو فردا شود، فکر فردا کنیم” را در این مورد خاص کلا فراموش کنید و از همین امروز دست به کار شوید و آموزش به کودکان تان را شروع کنید. به عنوان مثال می توانید از آموزش روش های پس انداز کردن شروع کنیدو یا مفهوم ارزش پول را به آنها یاد دهید.
در برخی از خانواده ها صندوق قرض الحسنه خانوادگی وجود دارد که به جرات می توان گفت یکی از بهترین موقعیت ها برای آموزش مسائل مالی به فرزندان، همین صندوق است که با مشارکت دادن کودک در حساب و کتاب ها می توان ذهن او را به چالش بکشید. در صورتی که از نرم افزار صندوق قرض الحسنه خانوادگی بهره می گیرید، نیاز نیست کودک را درگیر بخش های مختلف نرم افزاری کنید. همین که کودک به صورت شفاهی با ساز و کار و از همه مهم تر اهداف صندوق آشنا شود کافیست. برای آشنایی او با اساسنامه صندوق های قرض الحسنه خانوادگی میتوانید متن اساسنامه را به او بدهید تا مطالعه کند.
فقط فراموش نکنید که این آموزش ها باید متناسب با سن و درک کودک و گام به گام باشد تا دلبندتان با اشتیاق شما را همراهی کند.
بیشتر بخوانید/
ضرب المثل های پولی یا پول المثل (قسمت اول)
ضرب المثل های پولی یا پول المثل (قسمت دوم)
ضرب المثل های پولی یا پول المثل (قسمت سوم)