ربا در وام قرض الحسنه

1 دقیقه و 23 ثانیه اسفند 14, 1402

ربا

در حدیثی از امام صادق (ع) داریم که می فرماید :

براستى، اگر ربا حلال بود، مردم تجارت و تلاش براى معاش را رها مى کردند. به همین دلیل خداوند ربا را حرام کرد تا مردم از حرام به حلال و تجارت و خرید و فروش رو بیاورند و به یکدیگر قرض بدهند.

من لایحضره الفقیه، ج ۳، ص ۵۶۷، ح ۴۹۳۷

خواندن سایر احادیث مربوط به ربا

قرض الحسنه یعنی کمک مالی به نیازمند ، در این صورت کسانی که از این فرصت سوء استفاده میکنند و مبلغی را بیش از پول پرداخت شده دریافت میکنند ربا خوار نامیده میشود و طبق حدیث امام صادق (ع) موجب دست کشیدن از تلاش برای تجارت و کسب و کار است و باعث ضربه خوردن اقتصاد جامعه اسلامی میشود.

معمولا در صندوق های قرض الحسنه دریافت کارمزد مرسوم است اما با توجه به اینکه همه صندوق ها برای ساز و کار اداری خود و پرسنل نیاز به صرف هزینه هستد مجبور به دریافت مبلغی از سود از وام میشوند که نظر مراجع در مورد ان متفاوت است .

به طور مثال در وب سایت هدانا در این مورد سوال پرسیده شده است

سوال: گرفتن درصد بسيار كم (مانند ۱ % ) به عنوان كارمزد توسط صندوق‏هاى قرض الحسنه، به منظور تأمين مخارج صندوق، چه حكمى دارد؟

پاسخ:

آيات عظام امام، خامنه ‏اى، فاضل، مكارم و نورى: گرفتن بهره وام – زياد باشد يا كم حرام است ؛ هر چند به اسم كارمزد باشد. اما اگر آنچه گرفته مى‏ شود، در حقيقت براى مخارج صندوق و حقوق كارمندان باشد (به مقدار متعارف )، با توافق دو طرف اشكال ندارد.

آيات عظام بهجت، تبريزى، سيستانى، صافى و وحيد: گرفتن كارمزد حرام است ؛ هر چند آنچه كه گرفته مى ‏شود، در حقيقت براى مخارج صندوق و حقوق كارمندان باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

با تیم حرفه ای گندم در ارتباط باشید

کارشناسان ما در تیم پشتیبانی گندم آماده‌ی پاسخ‌گویی به سوالات شما عزیزان هستند

دانلود کاتالوگ